UV straling is schadelijk voor uw kunstwerk, maar ook zichtbaar licht is dat...

Bijna 100% UV bescherming met plexiglas. Maar u moet wel bewust zijn.

Diasec biedt de grootst mogelijke bescherming tegen de schadelijke werking van UV-straling.

Ultraviolette straling komt niet alleen van buiten, maar ook van binnen, uit lampen. Zelfs de lichtgevende bordjes die de nooduitgang wijzen, zenden ultraviolette straling uit. De ultraviolette straling die gloeilampen en led-lampen verspreiden, is van een acceptabel niveau. Het licht uit spaarlampen, tl-verlichting en halogeenlampen echter bezit een behoorlijk hoog gehalte aan ultraviolette straling.


Het gehele spectrum van zichtbaar en onzichtbaar licht bevat straling die zorgt voor de afbraak van pigment en kleurstoffen. In het onzichtbare ultraviolet-spectrum is de schadelijke straling het hoogst. Het is dus belangrijk dit deel van de straling te filteren.

Daarom adviseren we om bij inlijsten museum glas te gebruiken. Behalve dat het 60, 70 of 92% UV bescherming geeft heeft het tevens een prachtige coating welke hinderlijke schittering en reflectie tegengaat. 

Maximaal haalbare bescherming

De algemene eigenschap van plexiglas is dat het voor meer dan 90% UV-werend is. Wij werken altijd met de best mogelijke kwaliteiten plexiglas die verkrijgbaar zijn. Sommige producenten beweren bijna 100% UV-bescherming te bieden. Volgens wetenschappelijke metingen is dit niet mogelijk: het plexiglas moet dan namelijk lichtgeel van tint zijn.

ICN-studies

De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed heeft als voormalig Instituut Collectie Nederland in opdracht van het Ministerie van OCW interessante studies gedaan naar, onder meer, het beperken van lichtschade aan museale objecten. Musea en galeries werken met de richtlijnen van dit instituut.

Als u interesse heeft, leest u dan de pdf over lichtschade en  UV op de site van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed.

 

Wij maken hoogwaardige prints van uw bestanden: handig uploaden met WeTransfer van Wilcovak.

transfer
 

Uploaden
 

Files uploaden

diasec logo

bezoekadres

A.G. Bellstraat 27
7903 AD Hoogeveen
Klik voor navigatie.

openingstijden

9.00 - 16.30 uur
Maandag - Vrijdag
Studio Hoogeveen

bedrijfgegevens

tel: +31 528 269 183
KvK 040.83.642
BTW NL817120646B01

VDP Digital Imaging: de Wilcovak supplies site voor o.a. Epson printers en Canson Infinity Fine Art Papers.

 Wilcovak

0528-269183

facebooktwitterInstagramLinkedIn

Ontvang een offerte