VDP digital imaging

Supplies voor printing: ook bij Wilcovak

Al sinds 2011 onze supplies store:

VDP / Wilcovak

Wilcovak levert en installeert Epson printers en Eizo beeldschermen en meer!

Als dochter van Wilcovak is VDP Digital Imaging het adres voor de professionele fotograaf en kunstenaar met een persoonlijke benadering. Alles voor de zelf printende fotograaf is bij VDP Digital Imaging beschikbaar. We zijn ons eigen testcentrum, aangezien wij zelf gebruiker van de apparatuur en materialen zijn, weten wij hoe belangrijk het is te kiezen voor goede producten. U kunt materialen en printers zelf ervaren in onze showroom.

We onderscheiden ons door kennis en ervaring omdat wij binnen Wilcovak in aanraking komen met vele soorten fotoprints. Waarom kies je als fotograaf voor een bepaald merk printer en fotopapier? Deze ervaring is bij ons ruim aanwezig, omdat wij dagelijks een groot aanbod fotopapier afwerken. Wij printen voor een groot aantal professionele beeldmakers.

EPSON voor de perfecte fotoprint

Een professional stelt hoge eisen aan de kwaliteiten van de fotoprint. Het begint bij het werken met goede printers, zoals die van Epson: de nieuwe types Epson Sure Color. Gebruik u daarbij uiteraard de originele Epson UltraChrome HDR-inkt zodat de ICC profielen ook op de juiste manier toegepast worden!

Canson Infinity voor archival prints zonder OBA’s

Daarna volgt de keuze voor het fotopapier of Fine Art papier. VDP Digital Imaging heeft een bewuste keuze gemaakt door te kiezen voor Canson Infinity, naast de reguliere merken in de Nederlandse markt zoals Hahnemuhle en Epson. Wij vinden het belangrijk om een keus te maken voor kwaliteit door o.a. na te denken over OBA’s die soms in papier wordt verwerkt. (OBA’s zijn witmakers die na een aantal jaren een verkleuring veroorzaken, doordat deze uitgewerkt raken)

Door onze wereldwijde contacten via Wilcovak werden wij getipt om te werken met Canson Infinity. Dit merk heeft een groot aandeel in de Fine Art markt in Amerika en Australië. Tevens bleek het een eeuwenoude traditie in paper making te hebben en geen OBA’s te bevatten. Sinds de Photokina 2012 is VDP importeur voor Nederland.

Eizo voor de juiste kleurweergave

Tenslotte is de werkomgeving van belang. Maak gebruik van goede software om gemakkelijker en efficiënter te kunnen printen, zoals Mirage. Naast een goede PC/Mac is een goed gekalibreerde monitor, zoals EIZO essentieel om de print te krijgen zoals het beeldscherm deze weergeeft. Color Management mag daarom absoluut niet ontbreken. Met onze xRite meetrobot creëren wij voor u eigen ICC profielen voor uw printer-papier keuze.

Normlicht voor de controle

Uiteindelijk is voor een juiste beoordeling van uw prints normlicht essentieel, zoals van Just. Met een lichtbron van 5000 graden Kelvin.

Kortom: VDP staat voor topkwaliteit van apparatuur en materiaal. Hierbij helpen wij niet alleen alle genoemde apparatuur in te richten en te installeren. Gebruik onze kennis en ervaring. We zorgen voor persoonlijke begeleiding zodat ook u de best haalbare kwaliteit prints maakt.