Museumglas

De beste keus voor uw lijst

vitrine lijst met glas

Museumglass®

…is een merknaam van Tru Vue in Amerika. De term ‘museumglas’ wordt in Nederland gebruikt om een gecoat en UV beschermend glas aan te duiden. Wilcovak is premium supplier van Tru Vue producten.

Bij het inlijsten wordt een keuze gemaakt voor een type glas. Het doel is om het ingelijste werk te beschermen en de foto moet zo optimaal mogelijk worden getoond. Wilcovak werkt met diverse typen glas.

  • museumglas >90% UV-werend
  • gelaagd glas >90% UV-werend
  • TruVue optium museum acrylic >99% UV-werend
  • floatglas (zelfde als venster glas)

Wij adviseren altijd museumglas vanwege de 90% UV-werendheid te gebruiken. Uit budgettaire overwegingen kan er ook gekozen worden voor alternatieven.

UV Werend museum glas
Museumglas is vooral bedoeld om de hinderlijke reflectie van gewoon floatglas ongedaan te maken. Het lijkt alsof er geen glas in de lijst aanwezig is. Het museumglas wordt in diverse percentages UV-werendheid op de markt gebracht. Hoe hoger de UV-factor, hoe meer bescherming tegen verkleuring en pigment afbraak.

Museum artglass is er zowel in 2 als 3 mm en de UV-werendheid variant van 60%, 70% en 92%. Alleen een UV factor van boven de 70% heeft echt een vertragend effect.

In Nederland wordt de volgende beschrijving gehanteerd
>70% UV-werend = beschermend
>90% UV-werend = conserverend
>99% UV-werend = museaal

Verlichting 

Om hinderlijke reflecties zo goed mogelijk te verhinderen is het van belang de wijze verlichting goed uit te voeren. Hiervoor heeft Tru Vue een handige pdf waar u goede handleiding vindt. Deze download u hier.

Gelaagd glas

Gelaagd glas bestaat uit 2 glasplaten van elk 2 mm dik, welke met een kunststof folie onder grote hitte aan elkaar gesmolten zijn. De folie zorgt ervoor dat bij breuk het glas bij elkaar gehouden wordt. Het biedt tevens bescherming tegen vandalisme.

Een nadeel van gelaagd glas is het gewicht. Een alternatief in dat geval geval kan acrylaat (plexiglas) zijn.

Tru Vue Optium Acrylic

Beperken van glasbreuk risico:

Lijsten met dit glas gemonteerd is zodoende geschikt gemaakt om te worden getransporteerd. Tevens is het een veilige wijze van inlijsten voor niet reproduceerbaar/delicaat artwork.

Dit type plexiglas glas geeft een maximale bescherming (99%) tegen UV-licht, is anti-statisch en heeft anti-reflecterende eigenschappen zoals museumglas. Alle voordelen in één. Vele musea, over de hele wereld, geven de voorkeur aan de Tru Vue Optium museum acrylic.

Wilcovak

...is als geen ander:

Alles onder één dak

Persoonlijk

Museumkwaliteit

Eigen transportdienst

Recensies

Wat klanten van ons vinden

{

Geweldige service. Schitterend print-en finishing werk Zeer vakkundig én uiterst vriendelijk!

Academie Minerva Groningen

{

De hoogste kwaliteit prints, veel persoonlijke aandacht, een super team om mee samen te werken!

Hans Wientjens

{

Top kwaliteit en een warm en super deskundig team. Ik heb al op verschillende plekken ter wereld mijn werk laten printen en lijsten en nog nooit heeft iemand kunnen tippen aan de kwaliteit van Wilcovak!

Marcel van Luit