Referenties

Harry Cock

…uit Assen maakte na zijn opleiding aan de School voor Fotografie in Den Haag landschappen en stadsfotografie in het Noorden. Daarnaast maakt Harry portretten en architectuurfoto’s in een kenmerkende stijl. Dat maakt Harry naast journalistiek fotograaf ook zeker een kunstenaar.

Hij verdiende daardoor de Grote Culturele Prijs Drenthe 2018. De prestigieuze oeuvreprijs is een erkenning voor zijn totale oeuvre van tienduizenden foto’s over een periode van veertig jaar lang foto’s in Noord-Nederland. Niet eerder werd de prijs toegekend aan een fotograaf.

Zijn “Neopola’s” beginnen met een foto: of uit het archief of ter plekke gemaakt. Associatie met gevonden materialen of andere foto’s waar ik delen uitknip leveren de volgende lagen op. Ook hier weer alledaagse beelden met andere materialen die voorhanden zijn zoals scherven, huishoudelijk afval, haar uit het doucheputje en andere bronnen. Een selectie is te zien op de Professional Imaging 2019 in de Wilcovak stand in handmade frames, by Wilcovak.