Het team

Het Wilcovak team stelt zich voor

Erik Stoffers

Directie

Erik en Sandra nemen gezamenlijk de rol van het directieteam van Wilcovak op zich.

Erik fungeert als de aangewezen contactpersoon voor zowel creatieve als technische vraagstukken, en beschikt over een erkende staat van dienst als gediplomeerd fotograaf. In 1988 behaalde hij zijn diploma aan de MTS voor Fotografie & Fotonica in Den Haag. Zijn professionele pad omvat een periode van 13 jaar waarin hij werkzaam was bij verschillende foto-vaklaboratoria in Amsterdam, een sector die nauw verbonden is met het gebied waarin Wilcovak opereert. Met frequente stops voor ophalen en bezorgen in Amsterdam, en regelmatige bezoeken aan andere prominente steden in het land, blijft dit terrein vertrouwd voor Wilcovak.

Erik’s arbeidshistorie spant zich uit tot aan het jaar 1988, toen hij begon bij Souverein fotovaklaboratorium. Hier startte hij met het vervaardigen van analoge handvergrotingen in de donkere kamer, om al snel door te stoten naar ’s werelds grootste doka, uitgerust met een belichtingswand van indrukwekkende afmetingen (2 x 11 meter). Vervolgens zette hij zijn stempel als operator op de allereerste digitale Lambda-belichter van Nederland.

Met een solide achtergrond als fotograaf en printspecialist is Erik een waardevolle troef voor het bedrijf. Sinds zijn toetreding tot Wilcovak in 2001 heeft hij zijn netwerk in Amsterdam niet alleen behouden, maar is het inmiddels sterk uitgebreid. Een groot aantal voormalige werkgevers en collega’s blijven tot op heden als gewaardeerde klanten verbonden aan Wilcovak.

Na enkele jaren van ontwikkeling als ondernemer en specialist op het gebied van Diasec, opende zich een nieuwe wereld voor Erik. Sinds 2009 heeft Diasec-Support BV zich ontwikkeld tot een toonaangevend kennis- en opleidingscentrum voor Diasec, wereldwijd. Talrijke ondernemingen hebben dankzij zijn deskundigheid de kans gekregen om zich de bijzondere techniek eigen te maken. Deze doorgegeven expertise draagt bij aan de groei en verspreiding van het vakmanschap in de sector.